Morgonkaos

Hunden hade varit ute och skitit, allt frid och fröjd. Hunden har bajs kvar i pälsen, allt inte frid och fröjd. Sluta med en genomsur Åsa, blötta strumpor, bajs på byxorna och bajs på golvet.


Fan vilket underbart sätt att börja sin morgon. Skulle hunnit röja i lägenheten innan jobbet tänkte jag. Blir att städa här istället...

Kommentarer
Postat av: Ida

Ja, självvalt är det väl på sätt och vis. Utbilda dig - och du får (förmodligen) mer cash än någon icke utbildad. Det måste ju ska gynna de som pluggar och utbildar sig? Det ska väl gynna människor att arbeta? Hur det det se ut om en arbetslös fick lika mycket i lön som en som sliter och arbetar? Näe, man får göra sig förtjänt av sina pengar!



Jag har aldrig skrivit något om att inte hjälpa de som är fattiga - det tycker jag också. Men ska det bli tvång att betala mer för att man tjänar mer? Det räcker väl att betala precis lika mycket som de med mindre pengar? Eftersom det ska vara Sahlins huvudpunkt.. Att minska klyftan. De som studerar och får mer pengar än de som inte gjort det - ja, de har faktiskt CSN skuld på kanske 300 tusen att betala tillbaka, men ändå ska de behöva betala mer i skatt för att de kanske har mer pengar? På vilket sätt tar det bort klyftan?



Det är inte egoism. Hade jag haft pengar så hade jag valt att skänka bort pengar, jag hade inte velat bli tvingad att betala mer skatt, jag skulle vilja välja att lägga mina pengar på det jag vill, precis som alla andra har chans att göra! Bara för att man vill behålla det man förtjänat är man inte egoist.



Och för att förtydliga.... så är jag varken rik eller har ett fancy jobb. Jag tycker ändå att det är fucked up att man ska inte ska få välja vart man ska lägga sina pengar - rik som fattig.

2010-08-27 @ 10:17:46
URL: http://drinkitup.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0